Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka jagniece pieczone w sosie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 szt
mięta liście 8 gałązki
sól do smaku
czosnek 1 sztuka
sok z cytryny
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka jagniece pieczone w sosie.

W dużej brytfannie obsmażamy wcześniej posolone i popieprzone żeberka. Przekładamy na blachę posmarowaną oliwa i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 130 8 C na 120 minut.
Między czasie robimy sos:
Kilka ząbków czosnku obieramy,drobno kroimy i podsmażamy na 4 łyżkach oliwy.
Dodajemy obranego i pokrojonego w kostek ananasa oraz związane nicią gałązki mięty.
Podlewamy wodą .Solimy i pieprzymy do smaku. Mięte wyciągamy, gdy ananas lekko zmięknie.
Dodajemy świeżą, pokrojoną drobno mięte, by sos nabrał atrakcyjnego wyglądu.
Jagnięcinę wyciągamy z piekarnika ,kroimy na porcje i polewamy sosem ananasowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.12.2013 12:03
Co za pyszności :)
Motorek 24.03.2013 13:04
smaczne mięsko
Pietruszka 28.01.2013 09:59
na pewno mięso jest bardzo dobre
Dorota59 30.09.2012 19:31
smakowite mięsko
Dorota59 30.09.2012 19:30
smakowite mięsko
olkaaa 29.04.2012 17:53
muszę spróbować
ben-ka 06.07.2011 09:20
i pewnie jest bardzo smaczne:)
Jolanta_P-S 04.07.2011 20:15
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak