Sposób przygotowania

W dużej brytfannie obsmażamy wcześniej posolone i popieprzone żeberka. Przekładamy na blachę posmarowaną oliwa i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 130 8 C na 120 minut.
Między czasie robimy sos:
Kilka ząbków czosnku obieramy,drobno kroimy i podsmażamy na 4 łyżkach oliwy.
Dodajemy obranego i pokrojonego w kostek ananasa oraz związane nicią gałązki mięty.
Podlewamy wodą .Solimy i pieprzymy do smaku. Mięte wyciągamy, gdy ananas lekko zmięknie.
Dodajemy świeżą, pokrojoną drobno mięte, by sos nabrał atrakcyjnego wyglądu.
Jagnięcinę wyciągamy z piekarnika ,kroimy na porcje i polewamy sosem ananasowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    brzmi ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    i pewnie jest bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite mięsko
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno mięso jest bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !