Sposób przygotowania

1. Cebule obierz, posiekaj w cieniutkie talarki, umieść na sicie i przelej wrzątkiem, a następnie zimna wodą. Pozostaw do odcieknięcia. W tym czasie umyj i obierz ze skórki ogórki. Pokrój je w plasterki. W taki sam sposób pokrój parówki.
2. Listki rukoli opłucz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pokrój w kostkę paprykę. Wymieszaj rukolę z cebulą, ogórkiem, papryką i czosnkiem. Olej utrzyj z 2 łyżkami musztardy. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Polej sałatkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny przepis,smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bardzo ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !