Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej cebuli z parówkami i rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 2 szt
rukola wg uznania
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/2 szt
cukier do smaku
olej 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
cebula czerwona 2 szt
parówki 4 grube

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej cebuli z parówkami i rukolą

1. Cebule obierz, posiekaj w cieniutkie talarki, umieść na sicie i przelej wrzątkiem, a następnie zimna wodą. Pozostaw do odcieknięcia. W tym czasie umyj i obierz ze skórki ogórki. Pokrój je w plasterki. W taki sam sposób pokrój parówki.
2. Listki rukoli opłucz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pokrój w kostkę paprykę. Wymieszaj rukolę z cebulą, ogórkiem, papryką i czosnkiem. Olej utrzyj z 2 łyżkami musztardy. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 07.03.2013 18:26
bardzo ciekawa
Bernadeta 09.11.2012 09:38
fajny przepis,smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak