Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni pudding

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce 1 kg
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 op
pieczywo tostowe 35 dag
masło wg uznania
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Letni pudding

1. Owoce przebierz, umyj i osusz. 10 dag odłóż, resztę włóż do rondla. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz 100 ml wody, zagotuj. Wyjmij owoce, syrop zachowaj. Pieczywo tostowe pokrój w paski, zamocz w syropie.
2. Pieczywem wyłóż spód i brzegi 6 posmarowanych masłem filiżanek. Środki napełnij przygotowanymi owocami. Przykryj resztą chleba. Odstaw do lodówki co najmniej na 8 godzin. wyjmij z foremek na talerzyki deserowe. Udekoruj odłożonymi owocami i rozetkami z bitej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 29.08.2013 16:32
smaczny deser
Andzia1977
Andzia1977 06.11.2011 21:07
ciekawe
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:43
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak