Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier 3/4 szklanki
palma 1/2 kostki
kefir 400 gram
śmietana kremówka 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec ze śmietaną

Sypkie składniki wymieszać. Dodać do nich jajko, kefir, roztopioną,przestudzoną palmę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tortownicy. Piec 45 minut. Ostudzić, przekroić na 2 krążki. Jeden krążek włożyć do tortownicy. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, rozpuścić ją, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i tężejącą żelatynę. Wymieszać, wylać na ciasto, przykryć drugim krążkiem. Schłodzić w lodówce. Polać dowolną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.12.2012 22:28
Z wielką przyjemnością zjadłabym kawałek takiego ciasta.
Wafelek2601 18.01.2012 00:29
ale kusisz
Izabela/bella81 26.10.2011 00:40
świetny
Weronika_eM 04.07.2011 23:04
pyszności
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:44
uwielbiam takie ciasta z kremem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak