Sposób przygotowania

Sypkie składniki wymieszać. Dodać do nich jajko, kefir, roztopioną,przestudzoną palmę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tortownicy. Piec 45 minut. Ostudzić, przekroić na 2 krążki. Jeden krążek włożyć do tortownicy. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, rozpuścić ją, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i tężejącą żelatynę. Wymieszać, wylać na ciasto, przykryć drugim krążkiem. Schłodzić w lodówce. Polać dowolną polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie ciasta z kremem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale kusisz
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z wielką przyjemnością zjadłabym kawałek takiego ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !