Sposób przygotowania

1. Bób przebierz, opłucz, umieść w garnku, zalej litrem zimnej wody. Koperek umyj, kilka gałązek odłóż. Resztę włóż do garnka z bobem. Wsyp sporą szczyptę soli. Gotuj na małym ogniu ok 25 min. Przełóż na sito, osącz zimną woda.
2. Ser pokrusz i rozetrzyj w miseczce z opłukanymi, osuszonymi i posiekanymi ziołami. Wlej śmietanę. Wymieszaj, dopraw gałką, sola i pieprzem. Orzechy włoskie drobno posiekaj.
3. Pieczywo tostowe zrumień na patelni bez tłuszczu. Od razu włóż do małych miseczek, aby uformowały się, przyjmując ich kształt. Pozostaw na kilka minut. Nałóż bób w sosie serowo-śmietanowym, posyp orzechami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    akurat mam bób jutro zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszności bobowe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    to musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !