Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane z kaszą manną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kasza manna 35 dag
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
tłuszcz 3 łyżki
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
jaja 3 sztuki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane z kaszą manną

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Zagnieść z nich ciasto z jajami i kaszą manną; dodać masło i posiekany koper. Formować paluszki długości 5 cm i gotować w osolonej wodzie. Gdy spłyną - wyjmować sitem, hartować szybko w zimnej wodzie, osączyć i smażyć na tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:44
ja robie ciut inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak