Sposób przygotowania

Obieramy cebule,ścinamy wierzchołki i wydrążamy miąższ,pozostawiając cienką ściankę.Ryż gotujemy.Grzyby gotujemy.Odcedzamy i mielimy w maszynce.Miąższ z cebul drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu,dodajemy ryż,grzyby,jajko,sól i pieprz.Masę mieszamy i napełniamy wydrążone cebule.Cebule układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku.W czasie pieczenia podlewamy wywarem z grzybów.Na koniec sos zagęszczamy śmietaną z mąką i posypujemy serem.Zapiekamy ser aż się roztopi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takiej nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takiej nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takiej nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !