Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 górne sztuki
sól do smaku
cebula 1/2 sztuki
pomidory suszone Smak 4 sztuki
bazylia świeża 8 listków
Musztarda chrzanowa Prymat 4 łyżeczki
przyprawa złocisty kurczak wg uznania
olej do smażenia
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane pomidorami

Z mięsa wyjąć kości, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą. Każde udko posmarować 1 łyżeczką musztardy. Na każdym ułożyć po 1 pomidorze, kawałku cebuli i 2 listki bazylii. Zwinąć w ruloniki, zabezpieczyć wykałaczkami, obsypać przyprawą do kurczaka, obsmażyć na oleju. Wlać wodę i dusić 60 minut. Po tym czasie odparować resztę wody i ponownie przyrumienić mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.03.2012 17:17
robiłam podobnie - nadziewałam suszonymi śliwkami, muszę wypróbować te wersje :)
Weronika_eM 09.07.2011 23:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak