Sposób przygotowania

1. Bakłażany umyj, osusz, pokrój wzdłuż w dość cienkie paski. Posyp solą, odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Osusz je papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdy plasterek skrop olejem i posmaruj sosem chilli. Piecz w piekarniku ok 20 min.
2. W tym czasie natnij na krzyż pomidory, ułóż je na sicie, sparz wrzątkiem a następnie przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Dopraw solą i pieprzem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
3. W miseczce połącz jogurt z majonezem. Dodaj czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Kilka łodyżek szczypiorku umyj, osusz i drobno posiekaj. Płaty bakłażanów przekładaj sosem czosnkowym, szczypiorkiem, bazylią i pomidorami. Podawaj na przystawkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis, chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !