Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa flisacka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 30 dag
włoszczyzna 1 porcja
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 4 sztuki
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
sok cytrynowy 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa flisacka

Do garnka z wrzątkiem włożyć dokładnie oczyszczoną rybę, włoszczyznę, cebulę oraz grzyby i gotować. Miękką rybę wyjąć, obrać z ości, a mięso podzielić na małe kawałeczki. Wywar gotować dalej, aż grzyby będą miękkie, po czym przecedzić przez sito, w razie potrzeby uzupełnić wodą. Wlać żółtka rozkłócone ze śmietaną. Garnek postawić na małym ogniu, zupę posolić do smaku i doprowadzić -ciągle mieszając - prawie do zagotowania. Doprawić sokiem cytrynowym, dodać kawałki ugotowanej ryby i posypać posiekaną natką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak