Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony bakłażan

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 800 g
margaryna 3 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony bakłażan

Bakłażany umyte kładziemy na blaszce , wstawiamy do piekarnika i pieczemy. Gdy zauważymy że skórka zacznie pękać , to wtedy wyjmujemy , potem obieramy i kroimy w plasterki , układamy na półmisku , posypujemy pieprzem , solą , sokiem z cytryny polewamy zrumienioną bułką tartą ze stopionym masłem , na koniec posypać natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.10.2012 20:46
chyba nie jadłam
babcia
babcia 13.10.2012 20:46
chyba nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak