Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okonie w koprze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okonie 2 duże
koper włoski 2 garście
szałwia 3 listki
koper 5 gałązek
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej 5 łyżek
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Okonie w koprze

Ryby oczyścić, usunąć wnętrzności, opłukać, natrzeć zewnątrz i wewnątrz solą z dodatkiem mielonego pieprzu. Koper włoski i szałwię drobno posiekać i napełnić wnętrze okoni. Posmarować obficie olejem, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30 minut, kilka razy smarując olejem. Upieczone ryby wyłożyć na półmisek, przybrać gałązkami kopru i ćwiartkami pomidorów. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak