Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula po alpejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 600 g
masło 3 łyżki
żółtko jajek 2
śmietana 1\\2 szklanki
ser żółty 150 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula po alpejsku

Najpierw obrać cebulę potem zagotować wodę , sparzyć cebulę potem ją osuszyć i podsmażyć na masełku , tylko jej nie rumieniąc, potem polać śmietaną połączoną z żółtkami i wszystkimi przyprawami , na koniec posypać serem startym najlepiej aby to był twardy i zapiekamy w piekarniku do czasu aż zauważymy że ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak