Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1000 g
kiełbasa chuda
majranek
śliwka suszona 6 sztuk
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schab z kiełbasą

1. Schab umyć. Wykroić dwa otwory. Do jednego włożyć kiełbasę, do drugiego śliwki.
2. Oliwę, sól, pieprz, majeranek wymieszać. Marynatą natrzeć schab. Mięso włożyć do lodówki na kilka godzin.
3. Schab wyjąć z lodówki, włożyć do specjalnej folii a następnie do piekarnika na ok. 2 godziny (piekarnik przez godzinę ustawiony na 180 stopni i przez resztę czasu na 150 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.03.2013 21:40
na pewno smaczny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak