Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w winnym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z sandacza 1 kg
masło 1\\2
chrzan starty 1 szklanka
smietana 18% 1\\2 szklanki
sól
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w winnym sosie

Filety skropić sokiem z cytryny posypać solą , przykryć i odstawić a po 30 minutach wyjąć pokroić na porcje i włożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej przygotowanego polać pozostałym stopionym masłem , bo wcześniej część masła wysmarowaliśmy naczynie. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut po czym polać winem i piec jeszcze 20 minut , pod koniec pieczenia wlać śmietanę i zapiekać jeszcze 10 minut . Obrane i pokrojone jajka odłożyć na chwilkę . Rybę wykładamy na pół misek polewamy przetartym sosem , posypujemy wiórkami chrzanu i jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.03.2013 21:40
mm super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak