Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wątroby i makaronu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron nitki 0,5 kg
wątróbka 0,5 kg
ocet 1 łyżka
pieprz 0,5 łyżeczki
woda 3,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
imbir 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wątroby i makaronu

Makaron wsypać do wrzącej wody, gotować 10 minut, odcedzić, starannie wypłukać zimną wodą, osączyć. Składniki wywaru doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut. Makaron dodać do wywaru, trzymać na małym ogniu minutę, włożyć sparzone, wypłukane plasterki wątroby, gotować 30-60 sek, zszumować. Zupę podawać natychmiast, przyprawioną pieprzem i octem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak