Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 4
masło 10 dag
śmietana 15 dag
wino białe 100 ml
miód 2 łyżeczki
koperek
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka
cytryna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w pieprzu

Dzwonki łososia obtaczamy w zmielonym pieprzu oraz ziele angielskie i taki sposób zostawiamy rybę na pół godziny w chłodnym miejscu, a potem smażymy rybę na masełku potem zdjąć z ognia i trzymamy w cieple . , do sosu ze smażenia wlewamy wino i śmietanę , to gotujemy kilka minut aż płyn zmniejszy się o połowę , doprawiamy jeszcze solą i miodem i posiekanym koperkiem . Rybę polewamy sosem i przybrać cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.01.2012 22:20
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak