Sposób przygotowania

Zrobić ciasto z mąki , masła szczypty soli i 3 łyżek wody , jak zagnieciemy już ciasto to zróbmy kulę oprószyć mąką zawinąć w folię i schłodzić . Wylepiamy tym ciastem dno i boki formy do pieczenia tart ponakłuwać widelcem i piec 10 minut w 200 st. W tym czasie do rondelka włożyć szpinak podlać odrobiną mleka i chwilkę poddusić . Boczek pokroić w kostkę usmażyć , dodając pod koniec smażenia zmiażdżony czosnek i szpinak doprawiamy do smaku , pieprzem , gałką i wymieszać z czosnkiem i boczkiem. Następnie dodajemy mąkę rozprowadzoną z mlekiem i połową startego żółtego sera , starannie wymieszać . Wyłożyć farsz na podpieczone ciasto na nim układamy plasterki pomidorów i posypujemy serem , który nam jeszcze pozostał . Gotową już tartę umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 15 minut w 200 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !