Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z wiśniami i brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt
proszek do pieczenia maly 15 g
margaryna 1 kostka
mleko 1/2 szkl.
lukier 1 op.
wiśnie bez pestek 1 szkl.
brzoskwinie 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami i brzoskwiniami

Margarynę należy rozpuścić i połączyć z 1/2 szkl. cukru i jajkami. Powoli dosypać 2 szklanki mąki. Następnie dodajemy mleko w takiej ilości aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Na koniec dodajemy proszek i szybko mieszamy. Wylewamy do podłużnej foremki, układamy wydrylowane wiśnie i plastry brzoskwiń bez skórki i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką- 1/2 kostki margaryny mieszamy z 1/2 szklanki cukru i 1 szklanką mąki. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu lukrujemy lukrem zrobionym wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak