Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w pikantnej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
sok z cytryny 1/2 szkl
czosnek 6 ząbków
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w pikantnej marynacie

Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą kucharek i pieprzem. Udka z kurczaka umyć, natrzeć marynatą, włożyć do miski, przykryć i odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie mięso ułożyć na brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny. W trakcie pieczenia polewać mięso pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.11.2013 20:01
Takie udka bardzo lubię.
Dorota59 23.10.2012 08:55
smakowite
Wafelek2601 14.03.2012 15:47
takie udka są pyszne
Seba 18.02.2012 09:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak