Sposób przygotowania

Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą kucharek i pieprzem. Udka z kurczaka umyć, natrzeć marynatą, włożyć do miski, przykryć i odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie mięso ułożyć na brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny. W trakcie pieczenia polewać mięso pozostałą marynatą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takie udka są pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie udka bardzo lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !