Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka marynowana w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonko 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
piwo 1 szklanka
czosnek 2 zabki
sól
Majeranek suszony Prymat
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka marynowana w piwie

golonko umyj wyczysc i natrzyj przyprawa,i naszpikuj czosnkiem.Polej piwem i odstaw na 2 godziny.Dolej tyle wody,aby golonko bylo przykryte.dus na wolnym ogniu okolo 2 godzin. Warzywa obierz,ziemniak potnij na czastki,reszte w kostke,dodaj do golonki na 25 minut przed koncem gotowania. Golonko przełoz do brytwany i piecz w 200 st.az sie zarumieni.wywar wymieszaj z koncentratem i smietana,dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.07.2011 18:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak