Sposób przygotowania

1. Pomarańczę obierz, wytnij cząstki bez skórek. Marynuj je w soku z cytryny, soli, pieprzu i oliwie. Na oliwie podsmaż pokrojoną w półplasterki cebulę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
2. Cebulę i ziemniaki gotuj w wywarze, aż warzywa staną się miękkie. Dorzuć groszek i gotuj chwilę, aż się rozmrozi. Zupę zmiksuj, przecedź przez sito. Dodaj do niej wygotowany sok z pomarańczy i śmietankę.
3. Wlej mleczko kokosowe, dopraw sola i pieprzem. Dodaj kolendrę i zrumieniony na patelni sezam. Na talerzu ułóż cząstki pomarańczy i nalej zupę tak, by pomarańcze wystawały ponad jej poziom. Udekoruj sezamem i kolendrą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !