Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 20 dkg
żółty ser starty 1 szklanka
masło 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
masło do formy
grzyby 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z grzybami

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody i odcedzamy.Grzyby i cebulę kroimy w plastry,cebulę podsmażamy na rozgrzanym maśle,dodajemy grzyby i dusimy razem aż cały płyn wyparuje i doprawiamy solą i pieprzem.Makaron łączymy z grzybami i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego,zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem i posypujemy serem.Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 05.07.2011 15:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak