Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 50 dag
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
cebula
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane piersi kurczaka

Piersi umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki. Oprószyć przyprawą do kurczaka, ziołami prowansalskimi. Odstawić na 2 godz do lodówki. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę posiekać. Pieczarki usmażyć z cebulą na 2 łyżkach oleju. Doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce. Do kieszonek z mięsa nałożyć smażone pieczarki oraz tarty ser żółty. Spiąć wykałaczkami. Smażymy z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.05.2012 23:46
świetne
krysia50 01.05.2012 16:49
smaczne piersi z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak