Sposób przygotowania

Udka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć udka. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa.Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Po około 1 godzinie gotowania (udek) dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw, na sam koniec dodać fasolkę szparagową (bez zalewy ze słoika). Przyprawić do smaku ( solą, pieprzem).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !