Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
kukurydza 1/2 puszki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
papryka czerwona 1/2 sztuki
zioła do sałatek
majonez
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę również w drobną kostkę. Do ostudzonego ryżu dodajemy warzywa, tuńczyka, kukurydzę i przyprawy. Mieszamy z majonezem i chłodzimy w lodówce przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 24.05.2012 14:59
fajna sałatka z tuńczykiem
Renataj 26.12.2011 21:58
Nigdy nie dodawałam soli czosnkowej ale myślę że z akcentem czosnku faktycznie sałateczka będzie zdecydowanie lepsza.
Justa32 14.11.2011 08:52
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak