Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cukini w panierce

5.0
(68)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kotlety z cukinii w panierce to świetna alternatywa dla mięsa oraz pomysł na wegetariański obiad. Wystarczy kilka składników i gotowe! 

Składniki:

cukinia 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cukini w panierce

Kotlety z cukinii w panierce:

  • smaczne danie wegetariańskie
  • pomysł na piątkowy obiad
  • wymagają tylko kilka składników
  • są łatwe i szybkie do przygotowania

Cukinię umyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry o średnicy 1 cm. Jajka roztrzepać doprawić solą i pieprzem. Cukinię zamoczyć z obu stron w jajku i panierować w bułce tartej.

Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż cukinia będzie miękka.

Gotowe kotleciki z cukinii podawaj z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i sałatą. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak