Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 4
seler kawałek
cebula
skórka z pomarańczy 1\\2 łyżeczki
sklarowane masło 3 łyżki
chleb żytni 4 kromki
sok z pomarańczy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany grzankami

Chleb pokroić sobie już wcześniej w kostkę i zarumienić ze wszystkich stron w piekarniku. Selera pokroić w słupki , cebule posiekać , do rondelka wrzucamy warzywa i podsmażamy na maśle jeszcze do warzyw wrzucić skórkę pomarańczową i smażymy kilka minut , następnie wlewamy sok pomarańczowy dodać orzechy , grzanki, natkę doprawić wymieszać i zdjąć z ognia I tym farszem napełniamy wnętrza ryb a potem układamy pstrągi w natłuszczonej brytfannie posmarować nie wielka ilością masła roztopionego i piec 40 minut w 190 st. Podczas pieczenia ryby przekładamy na drugi bok , jak już zauważymy że nam się ładnie zarumieniły to wyciągamy z piekarnika .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.01.2013 11:34
polecam
babcia
babcia 26.01.2013 12:09
ciekawy przepis
babcia
babcia 26.01.2013 12:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak