Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort na rumie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
cukier 10 dag
masło 10 dag
jaja 2 sztuki
mleko 0,5 litra
proszek do pieczenia 1 sztuka
konfitura malinowa 15 dag
chleb 10 dag wysuszonego i przesianego
margaryna 5 dag
woda 0,5 szklanki
olejek rumowy 1 sztuka
orzechy posiekane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort na rumie

Utrzeć na pianę masło, jaja i cukier, stopniowo dodawać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko; masę dobrze ubić. Napełnić nią formę wysmarowaną tłuszczem i piec w gorącym piekarniku. Ostudzony spód przekroić na dwie warstwy jednakowej grubości.Przyrządzanie nadzienia. Margarynę i cukier waniliowy utrzeć na pianę, mieszając dodać mąkę chlebową, konfiturę, wodę i olejek rumowy. Masą przełożyć warstwy ciasta i posmarować boki tortu. Brzeg posypać posiekanymi orzechami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak