Sposób przygotowania

Najpierw do miski wsypać mąkę przesianą gryczaną ,powoli wlewając wrzącą wodę , do miseczki włożyć pokruszone drożdże i wymieszać z 2 łyżkami ciepłej wody , łyżką cukru i 2 łyżkami maki. Odstawiamy. W tym czasie możemy sobie przygotować nadzienie: Wsypujemy orzechy do czystej miski , wlać gorące mleko , wymieszać i odstawić gdy już przestygnie , dodać śmietankę , skórkę , cukier i cukier waniliowy. Wymieszać . Gdy mąką gryczana już nam przestygnie to dodajemy drożdże z dodatkami, mąką pszenną i troszkę solimy. Z tego wyrabiamy gładkie ciasto i rozwałkować na stolnicy na prostokąt , równomiernie układamy na cieście nadzienie i zwijamy , prostokątną formę wykładamy pergaminem do pieczenia , ułożyć ciasto odłożyć w ciepłe miejsce aby nam troszkę podrosło a potem włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec 15 minut potem zmniejszamy temp. do 170 i pieczemy już 45 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !