Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po turecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 75 dag
papryka zielona 25 dag
pomidor 20 dag
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyzka
mąka 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 3 ziarnka
wino 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po turecku

Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać i ugotować w małej ilości wody. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokrajać w plasterki, dodać obraną, opłukaną i pokrajaną cebulę, podsmażyć na oliwie, dodać do fasolki, poddusić. Gdy potrawa zmięknie, dodać pokrajane w cząsteczki pomidory, zasmażkę z tłuszczu i mąki i chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku, dolać czerwonego wina. Podawać z ryżem lub ziemniakami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak