Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko pół l
cukier 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2-3 łyżeczki
cukier brązowy
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

Odlać ok pół szklanki mleka a do reszty wsypać oba cukru i wstawić na mały ogień. Do pozostałego mleka wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, dodać resztę z mąką i delikatnie całość mieszać póki nie zgęstnieje (dokładnie).
Miseczki lub pucharki opłukać chłodną wodą, przelać budyń i wystudzić. Posypać brązowym i cynamonowym cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 30.06.2012 11:53
smaczny :)
Zoso 26.09.2011 22:12
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak