Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki zapiekane z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łazanki gotowe 1/2 kg
cebula 1 szt
pieczarki 1/2 kg
olej 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
żółtko starte 3 łyżki
sól
pieprz
margaryna do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki zapiekane z pieczarkami

Cebulę obieramy siekamy i podsmażamy na oleju,następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy dodając resztę oleju,doprawiamy solą i pieprzem.Łazanki gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie a następnie odcedzamy,dodajemy pieczarki i mieszamy.Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną.Śmietanę łączymy z żółtkiem solą i pieprzem wlewamy do naczynia i posypujemy serem.Zapiekamy aż na wierzchu powstanie złota skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 05.07.2011 08:02
Łazanki w formie zapiekanki - fajny pomysł.
MAR3STA 04.07.2011 23:08
takie połączenie jest w moim guście;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak