Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić wzdłuż w cieniutkie plasterki najlepiej na krajalnicy , albo nożem od sera . Partiami kładziemy na patelni w niewielkiej ilości oleju . Każdy smażymy króciutko z obu stron ale nie przypiekamy , potem odkładamy aż wystygną . Orzechy i suszone owoce zemleć razem w maszynce albo blenderze , papryczkę drobniutko posiekać a imbir zetrzeć. Wszystko wymieszać z olejem i skórką cytrynową . Paski bakłażanów posmarować farszem i zwinąć w roladki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    musi smakować wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !