Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cukier 1 łyżka
wódka 30 ml
śmietanka w kartonie 3\\4 op.
czekolada 100 g ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Najpierw ubijamy pianę z białek , śmietankę również . Czekoladę rozpuszczamy , czyli umieszczamy miseczkę nad parą , żółtka utrzeć z cukrem a na koniec wlać wódkę , bardzo delikatnie wymieszać z czekoladą potem z bitą śmietaną i białkami. Wstawić zaraz do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 24.05.2012 13:55
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak