Sposób przygotowania

Bakłażan kroimy w kostkę solimy i odstawiamy na 30 min by puścił sok.Cebulę i rozdrobniony czosnek wraz z odsączonym bakłażanem szklimy na oleju i dodajemy pozostałe warzywa i chwilę mieszając podsmażamy na średnim ogniu ,następnie dokładamy rozdrobnione pomidory oraz wszystkie przyprawy i dusimy na małym ogniu aż warzywa zmiękną a masa zgęstnieje.Płatki lazanii wkładamy pojedyńczo do osolonej wrzącej wody z dodatkiem oleju ,gotujemy na półmiękko,wyciągamy łyżką cedzakową i wkładamy na chwilę do zimnej wody.W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układamy na przemian warstwę płatków lazanii ,warstwę sosu warzywnego posypanego pokrojoną mozzarellą i startym parmezanem.Ostatnią warstwę powinny stanowić płatki lazanii posypane parmezanem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł na letni obiad:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł w wersji bez mięsa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !