Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po wietnamsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 szt
oliwa
ketchup 10 dag
sól
pieprz
curry
cukier
banan 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po wietnamsku

Oczyszczone kurczęta umyć, odciąć szyje i skrzydła, przekrajać każdego na 4 części, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Do naczynia z grubym dnem wsypać cukier, zrumienić na karmel, dodać oliwę i kurczęta. Zrumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Banany umyć, obrać, drobno pokrajać, dodać do kurcząt pod koniec duszenia razem z ketchupem i przyprawami. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak