Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z rusztu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2
tymianek
oregano
sok z cytryny
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z rusztu

Sprawione już i umyte ryby natrzeć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą i do środka każdej ryby włożyć po gałązce oregano i tymianku , na bokach robimy 3 skośne nacięcia. Posmarować rybę oliwą wymieszaną z sokiem najlepiej aby to był pędzelek. Przykrywamy rybę i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. A potem ułożyć na ruszcie grilla lub piekarnika . Przewrócić na druga stronę i ze wszystkich stron polewamy rybę oliwą . Potem przekładamy na pół misek albo talerze i przybrać plasterkami lub cząstkami limonki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak