Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozowe ptasie mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 75 dag
cukier 5 lyzek
śmietana kremówka 1/4 litra
syrop truskawkowy 1/4 szkl.
zalatyna 6 lyzek
sok i starta skórka z cytryny
twaróg 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rozowe ptasie mleczko

Trskawki miksujemy z twarozkiem,cukrem i syropem.Dodajemy sok i skorke z cytryny..Zelatyne rozpuszczamy w kilku lyzkach wody,dodajemy do masy truskawkowej.Smietane kremowke ubijamy na sztywno i tez dodajemy do masy truskawkowej.Wszystko razem mieszamy delikatnie a ma koniec dodajemy truskawki pokrojone w plasterki.Cala mase przekladamy do waskiej foremki i wkladamy do lodowki az stezeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 20.07.2011 12:20
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak