Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba faszerowana - pieczona.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 szt.
jaja 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szkl
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek sałatkowy 2 szt
koper świeży 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
sos koperkowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana - pieczona.

Rybę o wadze 1 kg/karp,szczupak,sandacz/ oprawić,odciąć głowę i od głowy ściągnąć skór.ę.Bułkę namoczyć w mleku ,odcisnąć i zemleć w maszynce razem z mięsem ryby oddzielonym od ości.Do masy dodać jajka,masło ,sól i pieprz i wyrobić na gładką masę.Skórę nadziać farszem,zawinąć w folię aluminiową i piec 40 minut w tem.180 stopni.
Po upieczeniu i ostygnięciu rybę pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.Ogórki ze skórką zetrzeć na tarce po długości - odcisnąć,dodać posiekany koperek i szczypiorek - wymieszać z sosem koperkowym do sałatek.Tak przygotowana sałatka obłożyć na półmisku rybę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.06.2016 18:03
smaczne danie
Wafelek2601 20.03.2013 19:34
Pyszna rybka
Motorek 09.02.2013 09:33
fajny pomysł
IZABELA29 19.10.2012 10:12
pysznie ,warto jeśc takie rybki
jeta72 04.06.2012 11:25
zjadłabym z przyjemnością :-)
anemon 27.01.2012 07:48
Wy?sza szko?a jazdy jak dla mnie. Super pomys?.
smakoszek 28.11.2011 13:46
pyszniutka
barbara11561 19.10.2011 06:59
pysznie karmisz swoich gości,chyba podjadę na taką rybką...
misia53 17.10.2011 15:42
Oj ,nie umiałabym chyba sciągnąc dobrze skóry ale gotową chętnie bym zjadła
m1monika 26.09.2011 13:40
pycha
IZABELA29 05.08.2011 10:48
dzisiaj rybkę bym chętnie zjadła
ben-ka 06.07.2011 09:22
ja robię bardzo często,zwłaszcza jak mam gości:)
IZABELA29 06.07.2011 09:19
jeszcze nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak