Sposób przygotowania

Rybę o wadze 1 kg/karp,szczupak,sandacz/ oprawić,odciąć głowę i od głowy ściągnąć skór.ę.Bułkę namoczyć w mleku ,odcisnąć i zemleć w maszynce razem z mięsem ryby oddzielonym od ości.Do masy dodać jajka,masło ,sól i pieprz i wyrobić na gładką masę.Skórę nadziać farszem,zawinąć w folię aluminiową i piec 40 minut w tem.180 stopni.
Po upieczeniu i ostygnięciu rybę pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.Ogórki ze skórką zetrzeć na tarce po długości - odcisnąć,dodać posiekany koperek i szczypiorek - wymieszać z sosem koperkowym do sałatek.Tak przygotowana sałatka obłożyć na półmisku rybę.
Smacznego!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !