Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 50 dag
orzechy 20 dag
rodzynki 20 dag
sok z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z makiem

Ciasto jest takie jak na zwykłe pierogi, a nadzienie robi się z maku mielonego i parzonego, do 50 dag maku dodaje się 20 dag orzechów posiekanych, 20 dag sparzonych rodzynek, sok z cytryny i cukier (każdy dodaje ile lubi). Podaje się te pierożki polane masłem z miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak