Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy,tak aby nie podziurawić mięsa,przyprawiamy czosnkiem,majerankiem,solą i pieprzem. Marchew obieramy i tarkujemy na tarce o grubych oczkach. ,cebulę kroimy dowolnie(kostkę,paseczki jak kto woli).Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę i marchew lekko solimy i posypujemy pieprzem, dusimy na małym ogniu ok4 minut. Na rozbite kotlety kładziemy po kilka plasterków ogórka, podsmażoną marchew z cebulą,zawijamy i spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej kładziemy zrazy smażymy,chwilę aby się zarumieniły i przekładamy do naczynia żaroodpornego,przykrywamy.Nagrzewamy piekarnik do 150c wstawiamy zrazy na ok1 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bogato nadziane...
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Fajne mięsko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !