Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki wieprzowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 5 plastrów
marchewka 2 szt
cebula czerwona 1 duża
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól do smaku
mąka 1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ogórki 1/4 curry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki wieprzowej

Kotlety rozbijamy,tak aby nie podziurawić mięsa,przyprawiamy czosnkiem,majerankiem,solą i pieprzem. Marchew obieramy i tarkujemy na tarce o grubych oczkach. ,cebulę kroimy dowolnie(kostkę,paseczki jak kto woli).Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę i marchew lekko solimy i posypujemy pieprzem, dusimy na małym ogniu ok4 minut. Na rozbite kotlety kładziemy po kilka plasterków ogórka, podsmażoną marchew z cebulą,zawijamy i spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej kładziemy zrazy smażymy,chwilę aby się zarumieniły i przekładamy do naczynia żaroodpornego,przykrywamy.Nagrzewamy piekarnik do 150c wstawiamy zrazy na ok1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 10.03.2014 01:27
Fajne mięsko :-)
ziutula
ziutula 01.06.2012 16:41
ale bogato nadziane...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak