Sposób przygotowania

Grzyby gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości octu, aby w gotowaniu nie ściemniały. Są dwie szkoły gotowania do marynaty. Jedna szkoła to gotowanie grzybów 35-40minut nie są wtedy jędrne ale można je przechowywać dosyć długo bez obawy że się popsują. Druga szkoła to gotowanie grzybów przez 5 minut od zagotowania. Są wtedy nieco twardsze. Ocet z wodą i wszystkimi składnikami gotujemy około 15 minut. Następnie wrzucamy do niego uprzednio obgotowane w osolonej wodzie grzyby. Gotujemy je około 5 minut (od momentu wrzenia). Wlewamy do słoików, szczelnie zamykamy i ustawiamy słoiki na ręczniku do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !