Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wołowina i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron wstążki 40 dag
polędwica wołowa 20 dag
szpinak 20 dag
mleko 2\\3 szklanki
ser żółty 25 dag
słodka śmietanka 1 szklanka
czosnek ząbek
oliwa 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wołowina i szpinakiem

Najpierw umyjmy liście szpinaku a potem grubo posiekać , makaron ugotować , ser pokroić i wsypać do nagrzanego w rondelku mleka , chwilkę podgrzewać , mieszając aby rozpuścił się ser , następnie wlewamy śmietankę gotować 5 minut , wrzucić szpinak , posypać gałką tylko szczypta , wymieszać i zdjąć . Plasterki polędwicy usmażyć na patelni po czym dodajmy zmiażdżony czosnek , posolić i oprószyć pieprzem . Wymieszać sos szpinakowy z odcedzonym makaronem i wołowiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak