Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa teścia.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszonych grzybów 2 spore garście
włoszczyzna
śmietana
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
wędzone żeberko
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa teścia.

Grzyby namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę i w świeżej wodzie zagotować wraz z wędzonym mięsem. Dodać włoszczyznę pokrojoną w kostkę i doprawić do smaku. Gdy już wszystko będzie miękkie zaciągnąć śmietaną. Można podawać z makaronem lub gotować z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 10.10.2011 19:19
pyszna pachnąca zupa,
Dorota59 01.10.2011 14:45
bardzo lubię grzybową
misia53 05.07.2011 00:26
uwielbiam grzyby w każdej potrawie
Izabela/bella81 05.07.2011 00:11
bo od teścia mam ten przepis
izka2086 04.07.2011 20:46
ale dlaczego teścia?
aginaa 04.07.2011 15:27
uwielbiam grzybowa
Sylwia88 04.07.2011 12:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak