Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
cebula
kostka rosołowa
ketchup pikantny
woda
koncentrat pomidorowy
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków

Na oleju podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulkę, gdy się zrumieni dodaję ketchup i koncentrat z odrobiną wody. Wrzucam kostkę rosołową i przyprawiam do smaku. Takim sosikiem polewam ziemniaczki i gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.01.2013 15:11
gołąbki z takim sosikiem pyszne
manaika 05.06.2012 10:28
super!
daria899 12.11.2011 18:29
bardzo dobry
Grażyna13 27.09.2011 15:22
Podoba mi się !
Izabela/bella81 15.07.2011 10:15
A ja w przepisie zapomniałam dopisać, że wykorzystuję wodę od parzenia kapusty.
caroline1983 14.07.2011 21:43
sos do gołąbków robie na płynie pozostałym z duszenia, jest bardziej aromatyczny
polly66 10.07.2011 16:25
jak pikantny to dla mnie:) ale mam ochote na golabki:(
Izabela/bella81 08.07.2011 08:56
i bardzo pikantny :)
Anna109
Anna109 07.07.2011 14:36
super smaczny
aginaa 04.07.2011 15:27
pyszny
Sylwia88 04.07.2011 12:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak